17.08.2010

İNEGÖL'ÜN "SÜPER"LERİ ^2...UMUT BULUT

Kendisi İnegöllü değildir Umut Bulut'un.Futbolu öğrenmeye de Ankara'da başlamıştır.Petrolofisi'nden sonra,asıl isim yaptığı Ankaragücü'ne transfer olmuştur.Sonrası malum,4 sezondur da Trabzonspor'un değişmezi olmuştur.
Lakin arada uğradığı bir durak vardır ki,bizim için orası mühim.19 yaşında iken bir sezon için İnegölspor'a kiralanmıştı Umut...İnegöl'ün Lig B'de mücadele ettiği o sezon 34 maçın 30'unda forma giymiş ve 6 gol atmıştı.
Günümüz Türk futbolunun en önemli bir kaç forvetinden birisi olmasına rağmen hak ettiği değeri gördüğünü düşünmüyorum.Alt yaş guruplarına 32 kez çağırılmasına karşın 2 kez çağırıldığı A Milli formayı sadece 1 kez giyebilmiştir.
Umut aslında klasik bir vurucu santrafor değil.Zaten kaçırdığı goller nedeniyle aldığı eleştiriler de ortada.Gol vuruşunu yeterince geliştiremediği muhakkak.Fakat hırsı,enerjisi ve mücadelesiyle öne çıkıyor.Takıma bağlılık duygusunun da üst seviyede olduğuna inanıyorum.

1 sezonluğuna da olsa İnegöl futbol kültürünün mayasını hamuruna katan Umut'u her zaman ilgiyle takip etmeye,başarıları ile sevinmeye devam edeceğiz.

Yolun açık olsun Umut.Bordo-Beyaz formayı değil 1 sezon,1 saniye bile giymiş olsan,akıttığın tek damla ter bizim için selleri ifade eder.

Hiç yorum yok: